جلسه هم اندیشی و بررسی مشکلات هنرمندان صنایع دستی اردبیل

به مناسبت هفته صنایع دستی، جلسه ای به منظور هم اندیشی و بررسی و حل و فصل مشکلات هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی استان اردبیل، صبح امروز در محل اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی استان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و مرکز اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، معاون صنایع دستی استان در جلسه هم اندیشی و حل و فصل مشکلات هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی استان، حوزه صنایع دستی را به دلیل ارتباط با هنرمندان و صنعتگران و نقش و اهمیت آن در اقتصاد و اشتغال زایی حوزه حساسی خواند که توجه و اهمیت بیشتری را می طلبد.
علیرضا دباغ عبداللهی به صورت کوتاه گزارشی از عملکرد معاونت صنایع دستی در سال 93 ارائه داد و گفت: در سال گذشته، 761 هنرآموز در 9 مرکز آموزشی صنایع دستی استان، آموزش مقدماتی 9 رشته از صنایع دستی را فرا گرفتند.
وی با بیان اینکه برای نخستین بار دوره های آموزشی رشته قلم زنی در دو سطح مقدماتی و پیشرفته در سال گذشته برگزار شد، اظهار داشت: همچنین فیلم معرق چوب و قلم زنی روی چرم به دو زبان فارسی و انگلیسی در سال 93 تولید شد.
این مقام مسئول با اشاره به برگزاری 11 رویداد مرتبط با صنایع دستی، اعزام نمایندگانی از صنعتگران صنایع دستی استان برای شرکت در هفت نمایشگاه کشوری و شرکت در چهار نمایشگاه خارجی در سال 93، بیان داشت: در نمایشگاه های کشوری سهمیه سه تا چهار غرفه برای نمایش رشته های صنایع دستی اولویت دار استان اختصاص می یابد که متأسفانه محدودیت شرکت در این نمایشگاه های کشوری همیشه دغدغه خاطر بوده و بیشتر هنرمندان صنایع دستی از این امر گلایه دارند.
وی به بیمه 3 هزار و 184 صنعتگر صنایع دستی اردبیلی و کسب رتبه هفتم کشوری در بیمه صنعتگران این حوزه اشاره و تصریح کرد: در راستای تلاش و پیگیری های انجام شده سهمیه بیمه 500 هنرمند صنایع دستی نیز اخذ شده که در سال جاری به تعداد بیمه شدگان قبلی اضافه می شود.
عبداللهی در مورد قطع شدن بیمه صنعتگرانی صنایع دستی دارای پروانه کسب نیز گفت: یک بخشی از بیمه صنعتگران صنایع دستی برعهده معاونت صنایع دستی است و بخش دیگر آن از وظایف این معاونت خارج بوده و مربوط به سازمان تأمین اجتماعی می شود و این یک مسئله ملی و ستادی است و از حوزه اختیارات و تکالیف استانی خارج است.
وی در ادامه این مطلب گفت: هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی می توانند با تشکیل اتحادیه انجمن صنفی علاوه بر طرح و حل مشکلات خود از حقوق صنفی خود نیز دفاع کنند.
 
به گفته معاون صنایع دستی استان؛ تاسال گذشته استاندار ملی برای هیچ یک از رشته های صنایع دستی استان اخذ نشده بود که در سال گذشته برای سه رشته صنایع دستی ورنی، گلیم و سراجی سنتی استان موفق به اخذ استاندارد ملی شدیم که در سایت سازمان استاندارد ملی به نام اردبیل ثبت شد.
وی با بیان اینکه استان اردبیل مالک 14 عنوان نشان ملی مرغوبیت در رشته صنایع دستی است، تأکید کرد: در سال 94 تلاش ما براین است که موفق به اخذ نشان ملی و بین المللی جغرافیایی برای رشته های صنایع دستی استان شویم.
این مقام مسئول از مستند نگاری سه رشته از صنایع دستی و ثبت ملی 12 رشته از صنایع دستی خبر داد و خاطر نشان کرد: تاکنون بیش از 26 هزار پروانه انفرادی تولیدی در زمینه صنایع دستی صادر شده است.
در ادامه هنرمندان و صنعتگران حاضر در این جلسه ضمن طرح مشکلات خود در حوزه صنایع دستی، خواستار برگزاری این جلسات به صورت ماهانه و تداوم برگزاری نمایشگاه های صنایع دستی در استان و تقویت اطلاع رسانی به موقع برای شرکت هنرمندان و صنعتگران در نمایشگاه های خارجی شدند.
همچنین یکی از هنرمندان منبت و حجم چوب خواستار احیای انجمن هنرهای چوبی و حمایت از آن شد و دیگر هنرمندان صنایع دستی استان نیز حمایت از مستندنگاری و تدریس رشته های صنایع دستی در دانشگاه جامع علمی و کاربردی، حمایت از احیا کنندگان رشته های منسوخ صنایع دستی و تکلمیل بانک اطلاعاتی صنعتگران به منظور اطلاع رسانی از طریق پیام کوتاه و ... و تسهیل روند بیمه صنعتگران و حمایت از نویسندگان حوزه صنایع دستی و ...را خواستار شدند.
در پایان جلسه نیز مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با بیان اینکه دریافت ذهنی و حسی هنرمندان از محرک های محیطی به دلیل برخورداری از روحیه حساس و هنری متفاوت از افراد عادی است، گفت: مسئولان دستگاه های اجرایی در صورتی که با رابطه چهارچوب های قانون و احساسات هنری آشنا نباشند قادر به برقراری ارتباط صحیح و مناسب با این قشر خاص نخواهند بود.
کریم حاجی زاده در تأئید صحبت های هنرمندان، فاصله عملکردی این سازمان را در بخش صنایع دستی پیش از ادغام بسیار زیاد دانست و گفت: دلیل آن نیز این است که این سازمان از یک بخش صنایع دستی به پنج بخش و معاونت تقسیم شده و وظایف آن بدون افزایش ابزار، پنج برابر شده است با این اوصاف تلاش ما نیز براین است که با حل کردن مشکلات پیش آمده این شکاف و فاصله ایجاد شده در عملکرد شایسته صنایع دستی را کم کنیم.
وی به لزوم آسیب شناسی در حد مقیاس ملی برای حوزه صنایع دستی به عنوان یک فعالیتی که بخش خصوصی اصلی ترین بازیگر آن است، تأکید کرد و یادآور شد: اگر استراتژی صنایع دستی تولید و فروش بیشتر است این سوال پیش می آید که چرا صنایع دستی از یک سازمان تخصصی تولید و فروش جدا شده و به یک سازمان فرهنگی منتقل شده است.
این مقام مسئول در پاسخ به این سوال مذکور به دو مأموریت این سازمان در حوزه صنایع دستی اشاره و خاطر نشان کرد: یکی از این مأموریت ها احیا و حفاظت از آثار و هنرهای سنتی است که مربوط به این سازمان می شود و دیگری نیز آموزش و حمایت از تولید و فروش صنایع دستی است.
 
وی با اشاره به اینکه عملکرد بهتر توسعه اقتصادی کشورمان در بخش خدمات بیشتر از کشاورزی به اثبات رسیده است، تصریح کرد: صنعتگران صنایع دستی در دایره ترکیبی از تولید و خدمات قرار دارند که ارزش افزوده آن نیز از تمامی بخش ها بسیار بالا است.

\n

انتهای پیام/

کد خبر 139403301